Voorgesprek

Voorgesprek van uw uitvaart

Onder voorgesprek van uw uitvaart verstaan wij het vooraf bespreken van de uitvaart. Een uitvaartverzorger wordt meestal pas voor het eerst gebeld als er iemand overleden is. Maar het kan ook eerder.

 

Ongeneeslijk ziek

Het komt steeds vaker voor dat wij worden benaderd als iemand zich in de terminale fase bevindt of ongeneeslijk ziek is. De ervaring leert dat de persoon zelf en ook de familie er een goed gevoel bij heeft als zij al kennis hebben gemaakt met de uitvaartverzorg(st)er die zich daadwerkelijk met de uitvaart gaat bezighouden.
Deze kan zich dan ook veel beter inleven in de situatie, en dat komt ongetwijfeld de uitvaartplechtigheid ten goede.

 

Laatste wensen

‘Goed’ afscheid nemen kan voor de één betekenen dat hij al zijn dierbaren zoveel mogelijk om zich heen wil hebben. Anderen kiezen liever voor een kleine kring. Het is voor zowel zieken als dierbaren van belang voortdurend de vraag te stellen welke ervaringen in het leven nog gewenst worden, ook op het allerlaatst: wil iemand nog eens de zee zien, een pannenkoek eten? Het vervullen van dergelijke laatste wensen levert doorgaans goede momenten van afronding op. Een gesprek over de laatste wensen met betrekking tot de uitvaart loopt daar als een rode draad doorheen.

 

Afronden

Het leven afronden kan onder meer door het nodige aan papierwerk te regelen, zoals bijvoorbeeld een testamentcodicil of euthanasieverzoek. Voor velen is daarmee niet alles gedaan. Mensen die weten dat ze binnenkort zullen sterven kunnen ook meer doen. Sommigen willen bepaalde personen nog een keer spreken of een brief schrijven. Anderen willen nog een bepaalde reis maken (geboortedorp, vakantiebestemming). Weer anderen hechten aan specifieke (religieuze) rituelen.

 

Enkele bespreek punten

Enkele punten waarover beslissingen genomen moeten worden hebben wij voor u op een rijtje gezet. Verschillende mogelijkheden kunt u per punt terug vinden op de website. In een persoonlijk gesprek kan er gedetailleerde informatie worden verstrekt.  
Als u het wenst komen wij bij u langs voor een kennismakingsgesprek.
Ook bestaat er de mogelijkheid om onderstaand wensenformulier in te vullen. U kunt dit naar ons mailen, wij zullen vervolgens met u contact opnemen.

Wilsbeschikking - wensen vastleggen