Grafmonumenten

Helpt de herinnering aan de overledene levend te houden.
 

Een gedenksteen is tegenwoordig afgestemd maatwerk

Na het overlijden van een dierbare hebben de nabestaanden de vaak moeilijke taak een blijvende herinnering uit te zoeken. Er moeten verschillende keuzes gemaakt worden; keuzes met betrekking tot de vorm, het materiaal, de kleur, diverse lettertypes en wel of geen foto.
 

Regels voor de gedenksteen

Het kan zijn dat een begraafplaats eigen regels heeft voor grafstenen. Sommigen staan alleen maar staanden, of juist liggende toe. Er zijn begraafplaatsen die gedetailleerde aanvraagprocedures hanteren en ook leges in rekening brengen voor het plaatsen van een gedenksteen. Onze uitvaartverzorgers en onze grafsteenspecialist zijn door hun ervaring op de hoogte van alle regels en kunnen u daardoor goed adviseren.
 

Advies & Kiezen

Ons advies is oriënteer, maar overweeg zeker om naar een gecertificeerde grafsteen specialist te gaan. Als u nog geen idee hebt, kunnen wij u met voorbeelden op weg helpen en u in contact brengen met een grafsteenspecialist.
 

Wij kunnen een tijdelijk grafmarkering verzorgen

Wanneer u wilt hoeft u pas na de uitvaart na te denken over de grafsteen. Het duurt enige tijd voor de steen klaar is en op het graf geplaatst kan worden. Bloemen verwelken na enige tijd en linten worden door weersinvloeden onleesbaar.

In de tussentijd zorgen wij, indien gewenst, voor een tijdelijke grafmarkering van kunststof (21x15 cm), zodat het graf herkenbaar is.