Crematorium

U bent zelf vrij in de keuze in welk crematorium de plechtigheid zal plaatsvinden.
 

Een plek voor het afscheid

De aula van het crematorium is de plek waar de ceremonie wordt gehouden.
Hier zijn over het algemeen professionele voorzieningen voor het spelen van muziek aanwezig. In toenemende mate zijn ook andere audiovisuele middelen beschikbaar. De benodigde tijd is vooraf te bepalen.

De meeste crematoria beschikken over één aula.
Crematorium Westerveld beschikt over een buitenaula en drie binnenaula’s waarvan één speciaal voor een begrafenisplechtigheid. Twee monumentale aula’s zijn voor een crematieplechtigheid. De buitenaula ligt in een duinpan! 

Crematorium Schagerkogge beschikt ook over een buiten-aula. De binnenaula kijkt uit over het water.
 
Crematorium Waerdse Landen beschikt naast de grote aula ook over een buiten-aula. Ook heeft dit crematorium de mogelijkheid plechtigheden te houden in een huiskamerafscheid.

De identiteit van de overledene bepaalt vaak hoe de uitvaart eruit gaat zien.
U kunt een plechtigheid inhoudelijk laten verzorgen met een uitvaartverzorger
van De Jongh Uitvaartverzorging en/of het laten uitvoeren door een geestelijke, met familieleden en/of vrienden. Er is ruimte voor religie, cultuur, (live) muziek of zelfs dans. Zo geeft u een heel persoonlijke invulling aan de plechtigheid.
 

De kist dalen?

Sommige nabestaanden vinden het mooi om aan het einde de kist te laten ‘dalen’.
De kist kan echter ook blijven staan, zodat de nabestaanden en belangstellenden langs de kist kunnen lopen voor een laatste afscheid. Echter niet elk crematorium heeft de voorziening om de kist te laten dalen. Onze uitvaartverzorger informeert u tijdens het regelgesprek, welke crematoria deze mogelijkheid wel of niet hebben.
De wens om de kist te laten dalen, bepaalt vaak ook de keuze in welk crematorium de plechtigheid zal plaatsvinden.
 

Koffie met cake?

Na de plechtigheid is er in de condoleanceruimten de mogelijkheid tot condoleren. De keuken biedt u tal van mogelijkheden voor een uitgebreide catering. Mogelijkheden die veel verder reiken dan koffie met cake en broodjes.
Serveren van bijvoorbeeld alcoholische dranken, hartige hapjes en luxe sandwiches behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.
 

Vragen?

Heeft u vragen over een crematoria en welke mogelijkheden er zijn, neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden dit graag. Uw wens is ons uitgangspunt!