Rouwbloemen

Bloemen tijdens een uitvaart zijn voor velen een uiting van liefde, afscheid en medeleven. Ze geven vaak letterlijk meer kleur aan de uitvaart.
 

Rouwbloemwerk regelt u direct bij de bloemist

De bloemisten werken met een uitgebreide brochure.

Zij verzorgen alle soorten rouwbloemwerk:
  • Boeketten of losse strooibloemen
  • Rouwarrangement
  • Kistbedekkende bloemwerken
  • Van rond, langwerpig, anker- tot druppelvorm
  • Met of zonder (bedrukt) lint 

U kunt uw bloemwerk ook via onze site bestellen. Wij werken samen met Topbloemen.
 

Bloemen: teken van hoop en afscheid

Bloemen zijn bijvoorbeeld mooi als sierstuk bij de overledene, wanneer deze opgebaard ligt. Maar ook als rouwboeket of krans, bij de kist tijdens de dienst.
Wat ook veel gebeurt is dat aanwezigen na de dienst een losse bloem meekrijgen of kunnen achterlaten op de kist. Een mooi afscheidsgebaar.
 

Persoonlijke keuze

De keuze voor een bloem of boeket is heel persoonlijk. Er zijn veel varianten mogelijk. Van sober tot uitbundig, groot of klein, met of zonder lint... Wat extra uitstraling geeft is als u kiest voor één bepaalde bloem of kleur. Ook in de kaarten of eventuele advertenties kunt u deze bloem of kleur dan laten terugkomen.
 

Bloemen zijn in vele vormen verkrijgbaar

U kunt kiezen voor een krans, een rouwboeket, maar ook voor een rouwarrangement en kistbedekking: hierbij worden de bloemen in een ondergrond van oasis gestoken en zijn daardoor langer houdbaar. Ook is de vorm veel vrijer en kunt u kiezen voor een langwerpig, rond, hart- of druppelvormig ontwerp. Wij horen graag wat uw wensen zijn en zorgen ervoor dat alles wordt geregeld.

U kunt ideeën op doen en bloemenwerk bestellen met de volgende link ideeën/ bestellen.
 

Verschillende symbolische betekenissen?

Verschillende bloemen hebben een symbolische betekenis.
Hieronder staat een kort overzicht met de symbolische betekenis
van verschillende bloemen.

Aronskelk,Calla - de maagd Maria, Amaryllis - betoverende schoonheid, Camelia - schoonheid, Jasmijn - vriendschap en naastenliefde, Witte chrysant - Allerzielen, Lelietje van dalen - Christus, Lotus - zuiverheid, Madeliefje - reinheid en maagdelijkheid, Witte lelie - geestelijke reinheid en het Maria-symbool en staat voor beminnelijkheid, zuiverheid, geestelijke liefde, vruchtbaarheid, reinheid en eenheid, Roze roos - jij en ik, Witte en rode rozen - voor altijd samen en staat voor een teken van liefde. Een roos met een gebroken steel staat symbool voor een afgebroken leven of overlijden, Tulp - ik bid voor je, Vergeet-mij-nietje - ware liefde, Rode anjer - zuivere liefde, Zonnebloem - gerichtheid naar God. Voor gelovigen heeft licht hiern de betekenis van Christus, Heemstroos - tedere schoonheid, Kogel amarant - eeuwig durende liefde, Roze anjer - ik zal je nooit vergeten.

 

Ook kleuren hebben een bepaalde symboliek:

Blauw - goddelijkheid, oneindigheid, spiritualiteit, trouw, oprechtheid, melancholie en de maagd, Geel - licht, vrolijkheid, voorjaar, glorie, kleur van de zon, energie, groei, kracht en lentegevoel, Magenta - uitbundig, opwindend en schokkend, Oranje - warmte, rijkdom, extravert, koningshuis, kracht, optimisme, plezier, sportiviteit en vitaliteit, Paars - rouw en ingetogenheid, Rood - liefde, lijden, hartstocht, moed, verleiding en zwoel, Roze - zachtheid, tederheid, blijdschap, geboorte, ingetogen, romantiek, zoet, lief, onschuldig en het licht dat doorbreekt, Wit - eenvoud, reinheid, maagdelijkheid, kalmte, onschuld, puurheid, stilte, ongereptheid, tederheid en liefde, Zwart - diepste rouw.