Kist uitzoeken

De Jongh Uitvaartverzorging vindt met u altijd de juiste uitvaartkist. Het gebruik van een kist is sinds 1991 niet meer wettelijk verplicht. Gebruik maken van een opbaarplank /draagbaar is ook toegestaan, deze worden vaak gecombineerd met een lijkwade.
 

Diverse modellen en soorten

Een eenvoudige of chique kist vervaardigd van fineer, massief hout, steigerhout, karton, pitriet of wol, onbehandeld, gelakt of (in kleur) geschilderd.

Voor langere en/of bredere personen, kunnen wij de kist speciaal op maat laten maken. Niet elke kist kan op maat gemaakt worden. Heeft u daar specifieke vragen over, laat u door één van onze medewerkers informeren.

Milieuvriendelijke, ecologische kisten, een eigen kist zelf maken, een unieke beschildering of een print, eigen afbeeldingen of foto’s op de kist drukken of een tekening door de (klein)kinderen op de kist, het behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Zie Diverse modellen.
 

Crematoria accepteren geen kartonnen en wollen kisten meer

De Landelijke Vereniging van Crematoria adviseerde haar leden recentelijk geen kartonnen kist, wollen kist of licht ontvlambare kisten meer te accepteren. Aanleiding is een aantal incidenten met de licht ontvlambare materialen waarbij medewerkers gevaar liepen. 

Voor milieuvriendelijke alternatieven biedt De Jongh Uitvaartverzorging keus uit kisten van onbehandeld, massief naald-, ayous-, populieren- of eikenhout. Ook rotan (pitriet) kisten of kisten van geweven natuurlijk materiaal behoren tot de mogelijkheden.
 

Kinderkisten

Het overlijden van een kind is het ergste dat een ouder kan overkomen. Voor deze kinderen was tot een paar jaar geleden bijna niets; geen kleding en geen modern mandje of kistje. De Jongh Uitvaartverzorging biedt ouders, nabestaanden, diverse mogelijkheden aan van kinderkistjes of mandjes. Hard of zacht, diversen kleuren, maten en vormen. Zie Diverse modellen.
 

Diverse modellen en wensen

Heeft u speciale wensen, bespreek ze met ons, op het gebied van kisten zijn de mogelijkheden nog lang niet uitgeput.

Contactgegevens kunt u achterlaten via telefonisch contact of door het invullen van ons contactformulier.
Cookie instellingen