Rouwverwerking

Rouwen staat voor alles wat iemand moet doormaken die door de dood iemand verliest die in zijn leven belangrijk was. Bij de één zijn die reacties heviger dan bij de ander en geen enkel rouwproces is hetzelfde. Een rouwproces is gewoon iets heel persoonlijks. Rouwen kan een heel intens en vaak ook langdurig proces zijn. Na een uitvaart probeert u als nabestaande zo snel mogelijk het gewone leven weer op te pakken. Vaak valt dat niet mee. Wij kunnen zorgen voor goede rouwbegeleiding.
 

Eerst geen tijd voor rouwverwerking

De periode tussen het overlijden en de uitvaart is voor u als nabestaande doorgaans een drukke periode. U moet veel regelen en krijgt veel aandacht van uw omgeving. Maar het is ook een periode waarin u niet altijd even goed toekomt aan het verwerken van uw eigen verdriet. Daarvoor is pas tijd na de uitvaart.

De verwerking kan een groot deel van je energie en aandacht in beslag nemen. Rouw uit zich dan ook vaak in allerlei lichamelijke klachten; in heftige emoties en in sociale problemen. In hoeverre de klachten en problemen ernstig zijn, kunt u toetsen op rouw.nl
 

Iedereen gaat anders om met verdriet

De één vindt troost in het geloof, de ander bij andere mensen of door zich te storten op een hobby of het werk. Iedereen heeft zijn eigen manier van rouwverwerking. Toch komen heel veel nabestaanden op een gegeven met zichzelf in de knoop. Niet vreemd natuurlijk. Het verliezen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis.
 

Rouwverwerking is heel persoonlijk

De Jongh Uitvaartverzorging heeft veel ervaring opgedaan met rouwverwerking. We hebben een groot netwerk van mensen en organisaties die u, uw kinderen of andere betrokkenen kunnen helpen. Misschien is één gesprek genoeg, maar wellicht vindt u veel troost in een contactgroep die regelmatig bij elkaar komt. Wij brengen u graag in contact met specialisten, zodat u zo mogelijk de draad weer kunt oppakken.
 

Adressen en links

De landelijke Stichting Rouwbegeleiding is er speciaal om degene te ondersteunen die rouwt na het verlies van een dierbare. Tel. 033 - 461 6886 of kijk op steun bij verlies.nl.

Bij korrelatie kunt u altijd terecht voor informatie, hulp en advies op het gebied van welzijn en gezondheid. U kunt iedere werkdag bellen tussen 9.00 tot 22.00 uur. Tel. 0900 - 01450 of kijk op korrelatie.nl