Rouwpost

Een Rouw & Verzendset + Rouwzegels is in samenwerking met PostNL en de rouwbranche speciaal ontwikkeld.
 

Rouw Verzend Set

Een Rouw Verzend Set bestaat uit twee grote (blauwe) verzamelenveloppen, waarin 40 rouwkaarten passen van een normale afmeting. Op elke envelop staat een unieke barcode, waarmee PostNL de rouwbrieven kan traceren. Zo wordt de rouwpost  apart van andere post met de hoogste prioriteit verwerkt.

In de Rouw Verzend Set vindt u een makkelijke handleiding hoe u - of de uitvaartondernemer - de verzamelenveloppen kunt versturen. Er is een adressenlijst bijgevoegd waarop u kunt bijhouden aan wie u een rouwkaart heeft verstuurd. Mocht er onverhoopt iets misgaan met de bezorging van de rouwkaarten, dan kan PostNL aan de hand van deze lijst actie ondernemen om de geadresseerden alsnog "tijdig" te informeren.
 

Rouwzegel

   De rouwzegel is een rustige en neutrale zegel, die herkenbaar is voor de
   postbode en de ontvanger. Deze worden daardoor geattendeerd dat het
   om een rouwbrief gaat.

 

Advies: Maak gebruik van de Rouw Verzend Set

Als u deze Rouw Verzend Set gebruikt worden uw rouwbrieven apart van andere post verwerkt. Rouwbrieven krijgen bij PostNL de hoogste prioriteit. Om de rouwbrieven te herkennen is het  belangrijk de Rouw Verzend Set te gebruiken. Alleen rouwbrieven verzonden met de Rouw Verzend Set kan PostNL uit het normale proces halen en met de hoogste prioriteit verwerken. Vraag bij afgeven (voor 16.30 uur) van de verzamelenvelop bij een PostNL-Postkantoor of Business Point naar het scannen van de barcode. Hierdoor kan PostNL de rouwbrieven op een juiste manier traceren. Als u de Rouw Verzamelenveloppen deponeert in de brievenbus, uitsluitend in de inwerpopening "overige postcodes".
 

Frankeer uw post met rouwpostzegels

Door rouwpostzegels te gebruiken zijn de brieven voor zowel de postbode als de ontvanger herkenbaar als rouwpost.
 

Zorg dat de juiste postcode, adres en huisnummer gebruikt is op uw post

Dit is belangrijk voor een snelle postbezorging. Weet u de juiste postcode niet of zoekt u een adres? Zoek het dan op in de postcodezoeker.
 

Stuur uzelf én uw uitvaartondernemer ook een rouwkaart

Op deze manier ziet u of de rouwkaarten de volgende (werk)dag bezorgd zijn. Heeft u de rouwkaart niet ontvangen?  Neem dan de volgende dag contact op met de PostNL Klantenservice via 0900-0990 (€ 0,10 p/m). Houd de barcode(s) van de Rouw Verzamel Envelop(pen) bij de hand als u belt, zodat de gegevens van de verzamelenvelop getraceerd kunnen worden.
 

Rouwpost op maandag bezorgen

Rouwpost die op maandag bezorgd moet worden, komt post.nl bij u- of nabestaanden ophalen: op zondag tussen 16.00 en 20.00 uur. U kunt deze weekend Haalservice aanvragen op 0900-0990 (€ 0,10 p/m). 
 

Let op!

Tijdens de feestdagen in het voor- en najaar gelden er andere servicekaders en aanlevertijden voor rouwpost. Houd hier rekening mee bij het versturen van uw rouwbrieven. U kunt deze verzendschema's terug vinden op de website van PostNL of opvragen bij de uitvaartleider.
Cookie instellingen