Uitvaartbespreking

Om een mooi, waardig en memorabel afscheid te regelen, moet u in een korte tijd veel beslissingen nemen. De uitvaartbegeleider van De Jongh Uitvaartverzorging helpt u met aandacht en kennis van zaken tijdens het doorlopen van de keuzes.


Samen met u regelen wij de uitvaart

Een uitvaart vraagt om een goede en grondige voorbereiding. Wij zetten alles voor u op een rij en helpen u bij de juiste keuze en het verder invullen van de persoonlijke wensen.


De eerste bespreking

De eerste bespreking zal zo snel mogelijk na het overlijden plaatsvinden. Wij nemen uitgebreid de tijd om de uitvaart met u door te nemen. Alles wordt besproken en vastgelegd in een draaiboek, zo weet u zeker dat aan alles wordt gedacht en is vanaf het allereerste moment helder wie wat moet doen. Dat geeft rust voor uzelf en schept duidelijkheid. Als er een globaal beeld is hoe de uitvaart eruit gaat zien, geven wij u de begroting van de kosten.


Het tweede gespek

In het tweede gesprek, later in de week, wordt alles besproken wat nog nader te bepalen is. Zoals de invulling van de condoleance, de dag van de uitvaart, muziek, sprekers, consumpties en verdere invullingen. Dit gesprek geeft ook ruimte om niet alles te moeten beslissen in de eerste bespreking. Ook zullen de eerste stappen worden gezet met betrekking tot de afwikkeling van het nalatenschap.