Verzorgen en opbaren

Opbaren kan op diversen plekken. Woonhuis, verzorgingshuis of in ons uitvaartcentrum in Heemskerk Castricum. Een combinatie kan ook.
 

Verzorgen en opbaren

Veel mensen kiezen er voor de overledene eerst thuis op te baren en later te brengen naar een uitvaartcentrum. Dit kan praktisch zijn als u verwacht dat veel meer mensen een condoleancebezoek gaan brengen dan u thuis aankunt.
 

Opbaren op bed of in de kist

U kunt ook de overledene opbaren op bed, opbaren in een open of gesloten kist kan ook.
  • Om het lichaam in goede conditie te houden is koelapparatuur nodig, hiervoor kunnen wij zorgen
  • Bij thuisopbaring komen wij elke dag de opbaring controleren
  • Opbaring thuis in een kist is alleen mogelijk op de benedenverdieping
 

De overledene wassen en kleden

Als nabestaanden kunt u de overledene zelf wassen, verzorgen en kleden. U kunt dit thuis (of in verzorgingshuis) of in het uitvaartcentrum doen. Een medewerk(st)er van ons kan u daarbij adviseren en helpen. Als u wenst, kunnen wij u deze verzorging ook helemaal uit handen nemen.
 

Hygiënische behandeling

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om met behulp van thanatopraxie (hygiënische behandeling) het lichaam (zonder koeling) voor een langere periode in goede conditie te houden. Deze behandeling zowel thuis en in het uitvaartcentrum worden uitgevoerd.

Thanatopraxie is het tijdelijk conserveren van het menselijk lichaam na het overlijden. De ontbinding en bacteriegroei worden geremd, waardoor de overledene toonbaar blijft. De typische donkere vlekken verdwijnen, de huid krijgt een normale kleur en het lichaam een natuurlijke vorm. Zonder koeling blijft het lichaam bij normale temperaturen in die toestand bewaard tot het moment van de uitvaart. Uiterlijk tien dagen na de behandeling zal het natuurlijke ontbindingsproces op gang komen.
 

Opbaarlocatie

Wij beschikken zelf over twee uitvaartcentra: Ons uitvaartcentrum in Heemskerk beschikt over 24- uurs / familiekamers

Opbaren in een uitvaartcentrum of aula van een andere uitvaartondernemer in andere plaatsen behoort ook tot de mogelijkheden. Laat u hierover informeren.