Vervoer

Tegenwoordig is er uit verschillende transportmiddelen te kiezen. Een standaard rouwwagen, de loopkoets, per motor of fietskar, een koets; zo kunt u de uitvaart een bijzonder karakter geven.
 

Kies het vervoer dat past bij de overledene

U kunt bij ons kiezen uit veel verschillende rouwwagens. Niet alleen in zwart of grijs, maar ook in wit, bordeauxrood of blauw. Heeft u eigen wensen voor het vervoer? Dan kunnen wij helpen om daar vorm aan te geven.
 

Vervoer per koets, motor of fiets

Want wat dacht u bijvoorbeeld van vervoer van de overledene per loopkoets of op een kar die wordt getrokken door een koe of een fiets? Was de overledene gek op motoren, of hield hij van caravans? Dan kunnen we de kist ook laten vervoeren op een zijspanmotor of in een caravanaanhanger
 

Wij helpen u bij het kiezen en regelen

Wettelijk mag een overledene op elke manier worden vervoerd. Wij helpen u bij het kiezen en regelen van een geschikt en respectvol vervoermiddel en de eventuele volgwagens. Bij een langzame of opzienbarende stoet moet de politie worden ingelicht. Dit zullen wij dan voor u verzorgen.
 

Rouwstoet en verkeer

Een gemotoriseerde rouwstoet (rouwauto met daarachter volgauto’s) heeft speciale voorrangsregels als de officiële herkenningstekens worden gevoerd. Alle auto’s die tot de rouwstoet behoren moeten aan beide zijden voorzien zijn van het voorgeschreven herkenningsteken, in de vorm van een zwarte puntvlag met 3 witte reflecterende strepen; deze moeten geheel boven de auto uitsteken. De voorrangsregel geldt alleen op gelijkwaardige kruisingen. Door het rode verkeerslicht rijden is ook voor de rouwstoet niet toegestaan.

Met het oog op de verkeersveiligheid hebben wij besloten om geen gebruik te maken van deze nieuwe wettelijke mogelijkheden. Het mogelijke voordeel van de nieuwe regels (een niet doorkruiste rouwstoet) weegt wat ons betreft niet op tegen het risico van ongelukken als gevolg van de speciale (afwijkende) voorrangsregels.

Dit betekent dat alle reguliere verkeersregels onverkort van toepassing zijn, ook als u met uw eigen auto in stoetverband rijdt. Als u prijs stelt op stijlvol en comfortabel vervoer naar de begraafplaats of het crematorium, dan kunt u gebruik maken van volgauto's. Voor meer informatie en advies kunt u contact met ons opnemen.
Cookie instellingen