Opbaarlocatie woonhuis

Opbaren kan op diverse plekken. Thuis, in een verzorgingshuis of in ons uitvaartcentrum in Heemskerk Castricum. Een combinatie kan ook.
 

Opbaring woonhuis

Hoewel het nog steeds heel gebruikelijk is om de overledene te laten overbrengen naar een uitvaartcentrum, zien we dat thuis opbaren toeneemt. Thuis opbaren kan altijd, ook als iemand in het ziekenhuis is overleden.

Het is mogelijk om de overledene thuis in een (gesloten of open) kist of op bed op te baren. Onder de kist of op bed wordt dan een koeler geplaatst die de overledene veelal voldoende koelt. Veel mensen denken dat een overledene meteen in een kist gelegd moet worden. Dat is niet juist. 

Wij dragen zorg voor de koelapparatuur en de dagelijkse thuis controle.
Opbaring thuis in een kist is alleen mogelijk op de benedenverdieping.

Naast het gebruik van koelingen voor het opbaren is er ook de mogelijkheid om na een Thanatopraxie behandeling op te baren zonder koeling, waarbij de kans op zichtbaar blijven zelfs toeneemt. Deze behandeling wordt in het uitvaartcentrum gedaan. lees meer ....

Afhankelijk van de conditie van de overledene, kunnen nabestaanden kiezen voor verschillende manieren van opbaren en afscheid nemen. 

Er kunnen voordelen zijn aan het thuis opbaren in een vertrouwde omgeving. Het bijzondere hiervan is dat de nabestaanden op alle momenten van de dag bij de overledene kunnen zijn in een vertrouwde omgeving. De nabestaanden kunnen zelf bepalen hoeveel mensen er thuis mogen komen om afscheid te nemen.

De nabestaanden krijgen dan meer tijd om aan het feit te wennen dat iemand is overleden en kunnen afscheid nemen in de omgeving waarin ze de overledene hebben gekend.
 

Catering thuis

Thuis kunt u ook consumpties uitserveren. Wilt u dit uit handen geven, dan kunnen wij u daarbij ondersteunen.
 

Vragen?

Heeft u vragen over thuis opbaren of welke mogelijkheden er zijn, neemt u gerust contact met ons op. Uw wens is ons uitgangspunt!