Muziek bij de uitvaart

Een afscheiddienst, kerkdienst of herdenkingsdienst is bedoeld om stil te staan bij de overledene. Persoonlijke woorden en muziek leveren daar een waardevolle bijdrage aan. Muziek is heel persoonlijk. Muziek geeft de uitvaart een persoonlijke tint en brengt een extra emotionele lading met zich mee. Alle genres van muziek zijn mogelijk.
 

Muziek

U kunt muziek laten afspelen vanaf een CD-speler, of eventueel een MP3-speler. Ook live muziek behoort tot de mogelijkheden, een pianist, een combo een koor of een zanger(es).
 

Locatie

De meeste begraafplaatsen met een aula, uitvaartcentra, crematoria, kerken, etc.. hebben een muziekinstallatie, waarop u zelf meegebrachte CD’s kunt afspelen (zie ook voetnoot, bij Muziek). Muziek bij het graf behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden.
 

Wij helpen u bij uw muziek(keuze)

Welke muziek wilt u afspelen? Hebt u daar al duidelijke ideeën over, maar heeft u de muziek niet zelf op CD of uw computer? Wij helpen zoeken naar de juiste nummers en zorgen dat deze tijdens de dienst afgespeeld worden. Nog geen idee welke nummers geschikt zijn? Heeft u vragen over koren. Wij helpen u op weg met suggesties, tips en informeren u over de mogelijkheden van een bepaalde locatie.