Fair Trade

De Jongh Uitvaartverzorging ondersteunt de collectie Fair Trade Ecologische verantwoorde / groene uitvaartmanden, kisten en urnen. Fair Trade als goed doel en we helpen het milieu.
 

GreenCoffins en De Jongh Uitvaartverzorging 

Ondernemingen met ideële achtergronden staan voor duurzaamheid voor Mens en Milieu. Als distributeur van de Ecoffins collectie Fair Trade Ecologisch verantwoorde / Groene uitvaartmanden, kisten en urnen ondersteunen we Fair Trade als goed doel en helpen we het milieu. 
Deze producten zijn er voor hen die bewust kiezen voor een natuurlijk afscheid, ervaring leert echter dat de manden ook vaak worden aangeschaft omdat men ze vriendelijker vindt ogen dan de traditionele kisten.

Fair Trade (duurzaamheid voor de mens): Ecoffins International is wereldwijd het grootste Fair Trade project in de uitvaartbranche, de deelprojecten liggen verspreid over Indonesië en China. Ecoffinsprojecten ontwikkelen op duurzame wijze de levensomstandigheden op het gebied van werk, onderwijs en gezondheidszorg van zeer arme gemeenschappen in deze landen. De World Fair Trade Organization controleert deze projecten onder andere op het gebied van arbeidsomstandigheden, kinder- en dwangarbeid. Ecoffins mag hierdoor het officiële Fair Trade keurmerk voeren voor al haar producten van buiten de EU en staat als enige Fair Trade gecertificeerde organisatie in de uitvaartbranche geregistreerd op de website van de WFTO.

Duurzaam (voor het milieu): Al meer dan 18 jaar zet Ecoffins zich met succes in voor het gebruik van milieu verantwoorde materialen in de uitvaart wereld. In die tijd is Ecoffins uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van Ecologisch verantwoorde uitvaartmanden met verkoop en distributie in de VS, Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland, Nederland, België, Portugal en Australië. 

Ecoffins uitvaart producten worden hoofdzakelijk gemaakt van zichzelf hernieuwende gewassen, in de wetenschap ook wel ‘biobased’ gewassen genoemd. Om die reden wordt de inzet van hout dan ook geminimaliseerd met als resultaat dat onze boomkap zeer beperkt is. Belangrijk is verder dat er uitsluitend gewerkt wordt met niet bedreigde of risicovolle plantensoorten, zo gebruiken we vanwege de daaraan klevende milieu gevaren bijvoorbeeld geen Zeegras en geen Waterhyacint. Omdat er aan de manden en kisten geen voor het milieu schadelijke stoffen worden toegevoegd blijven deze volledig biologisch afbreekbaar.

De Ecoffins ecologisch verantwoorde werkwijze maakt optimaal gebruik van de natuur zonder haar te verbruiken, Ecoffins is hiervoor beloond met de award voor de beste natuurlijke uitvaartkisten, de Natural Death Centre Award.

Vanzelfsprekend voldoen zowel onze producten als onze productie ook aan de internationale milieu normen zoals door de World Fair Trade Organization in samenwerking met een aantal Internationale Milieu Organisaties geformuleerd. Deze regels zijn als paragraaf opgenomen in de 10 grondbeginselen waaraan iedere door de WFTO geaccrediteerde leverancier dient te voldoen. Duurzaamheid voor Mens en voor Milieu staan dus centraal in het wereldwijde WFTO programma, Ecoffins is de enige leverancier in de uitvaartbranche die door het WFTO is erkend als Fair Trade en Milieu partner.
 

Milieuparagraaf WFTO

  • Organisaties die Fair Trade producten produceren optimaliseren daarbij het gebruik van grondstoffen uit duurzaam beheerde bronnen en kopen lokaal in wanneer dat mogelijk is. Ze gebruiken technologie die erop gericht is om het energieverbruik te verminderen en gebruiken waar mogelijk hernieuwbare energie technologieën die de uitstoot van broeikasgassen tot een minimum beperken.
  • Zij streven naar minimalisering van de impact van hun afvalstromen op het milieu.
  • Alle organisaties gebruiken zoveel mogelijk gerecycled of gemakkelijk biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.
  • Goederen worden waar mogelijk over zee vervoerd.
 

Ecoffins producten

Ecoffins producten zijn beschikbaar in een breed scala van materialen die elk sterke eco-referenties hebben. Ze worden hoofdzakelijk gemaakt van zichzelf hernieuwde gewassen, in de wetenschap ook wel 'biobased' gewassen genoemd.
 

Bamboe

Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde en groeit na het afsnijden uit zichzelf weer tot soms wel een meter per dag. De door ons gebruikte bamboe de ‘Phyllostachys Pubescens’ staat niet op het menu van de Chinese panda's, daarenboven komen pandaberen niet voor in de Provincie Hunan waar ons bedrijf zich bevindt.

 

Bananenblad

Bananenblad manden worden gevlochten van gedroogde bladeren van de bananenplant. Nadat de bananen zijn geplukt sterft de plant maar niet zonder een nieuw plantje achter te laten. Deze ‘zelf voortplanting’ gaat zo jaar na jaar. Bananenplanten worden vaak verward met bomen omdat de steel groeit tot wel 8 meter kan uitgroeien.
 

Pandanus

Pandanus ook wel Wilde Ananas of Schroefpalm genoemd is het milieuvriendelijke alternatief voor zeegras een plant die groeit in warme kustwateren. Doorweekt zeegras tapijt haalt koolstofdioxide uit de zeebodem en bewaart dit voor eeuwig of totdat de plant geoogst of beschadigd wordt. Het is ook de thuisbasis voor vele jonge vissen. Zeegras is dus in meerdere opzichten zeer belangrijk voor het milieu en moet worden behouden. Pandanus, aan de andere kant is een levendig en snel groeiende plant die makkelijk te onderhouden is en niet herplant hoeft te worden.
 

Wilgenteen

De Wilg is een loofboom die voornamelijk in de gematigde gebieden van het noordelijk halfrond voorkomt. Bijna alle wilgen groeien zeer gemakkelijk uit stekken overgenomen uit de originele kroon, of zelfs uit afgebroken tenen die blijven zitten of op de grond blijven liggen. Ook voor dit materiaal hoeft na het oogsten dus niet herplant te worden.
 

Engelse wilgenteen

De Wilg wordt al eeuwenlang geteeld in de heuvels van het Engelse Somerset en biedt de unieke mogelijkheid van regeneratie op dezelfde kroon tot wel 30 a 40 jaar. De verschillende kleuren van onze manden worden op natuurlijke wijze bereikt door het koken en het kaal maken van de bast.
 

Pine

Pine of Grenen komt het meeste voor op het noordelijk halfrond. De Pine die wij gebruiken is een snel groeiende FSC gecertificeerd ras uit Polen. Grenen groeit tot 25 meter hoogte en onze soort kan worden geoogst in minder dan 7 jaar.

Ga naar:

De natuurlijke Uitvaartmanden / kisten
Urnen

 

Vragen?

Heeft u vragen over de Fair Trade Uitvaartmanden, neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden dit graag. Uw wens is ons uitgangspunt!