Een uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering heeft, heeft u ook een (kopie) polis.
Geen polis, registratie ervan, oude polissen, lees meer.....
 

U bepaalt uiteindelijk zelf uw keuze

Op een polis staat vaak een telefoonnummer dat gebeld kan worden in geval van overlijden. Als nabestaanden dit nummer bellen, schakelt de verzekeringsmaatschappij onmiddellijk een aan hen verbonden uitvaartonderneming in. Maar wilt u dit wel? U wilt de uitvaart regelen met een willekeurige uitvaartondernemer of zelf bepalen wie de uitvaart voor u regelt?

Uw verzekeraar zal, in geval van naturapolissen, vaak beweren dat u duurder uit bent als u de uitvaart laat regelen door een uitvaartondernemer die niet aan hen verbonden is. Dit is vaak helemaal niet het geval.

De verzekeraar is niet bekend met onze tariefstelling en het is zelfs mogelijk dat u bij ons goedkoper uit bent. Daarnaast zijn er altijd kosten die door de verzekeraar niet of slechts gedeeltelijk worden vergoed, waardoor u alsnog moet bijbetalen.

Het is nooit verplicht, ook niet bij een naturapolis, om de verzekering  direct te waarschuwen en de uitvaart te laten regelen door de aan hen verbonden uitvaartondernemer. Als u kiest voor De Jongh Uitvaartverzorging, dan kunnen de nabestaanden direct contact met ons opnemen. Wij regelen het verder met de verzekeraar. Zo bent u verzekerd van een goed verzorgde uitvaart met persoonlijke aandacht en zorg voor de overledene en de nabestaanden.

Een uitvaartverzekering is altijd verplicht uit te keren.
 

Advies

U kunt ook vooraf duidelijkheid vragen of inlichtingen inwinnen bij 
uw uitvaartverzekeraar, zodat u niet voor onverwachte zaken komt te staan.